Akármilyen lehetetlennek és távolinak tűnik elérni a céljaidat, soha ne engedd el őket! Szeresd magad annyira, hogy mindent megteszel önmagadért és a boldogságodért!

A történet 1099. július 14.-ben játszódik. Jeruzsálem a keresztesek támadására készült, amikor egy görög férfi, akit Koptnak hívtak, összegyűjtötte a város lakóit arra a térre, ahol Pilátus döntött Jézus sorsa felől. A tömegben keresztények, moszlimok és zsidók lesték a Kopt szavait, melyektől azt várták, hogy felkészíthetik őket az elkerülhetetlen harcra.
De a Kopt, az idős bölcs nem a harcról beszélt, hanem a mindennapok nehézségeiben rejtőző tudásra irányította figyelmüket.
Míg az ellenség a falak alatt gyülekezett, az emberek a valódi ellenségről, a veszteségről és a magányról kérdezték. A Kopt pedig megosztotta velük tudását a harcról, a változásról, a bölcsességről, a félelemről, a szépségről, a szerelemről és a hűségről.
Szavaiból egy évezreddel később is ugyanolyan tisztán árad a tudás és a bölcsesség.

Paulo Coelho-nak ez a könyve egy igazi csoda a számomra. Ha nem olvastam már tízszer, akkor egyszer sem. Minden alkalommal, amikor újra kezembe veszem, felnyitom és olvasni kezdem, új és új nézőpontokat veszek észre az élet egyes területeire vonatkozólag. Ez a könyv tényleg tökéletes példája annak, hogy az ember egyes lelkiállapotában mást és mást vesz észre egy könyvben. Ahol a fókuszunk az életünkben, úgy kapunk mindig új és új látásmódot és talán ez volt ami igazán megfogott engem ebben a könyvben.

Csodás utitárs ez a könyv az ember életében. Kívánok Neked is egy fantasztikus utazást a könyv gondolatainak segítségével.

Hírlevél

Események

<<  Szeptember 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930